RICOTTÁS SZALVÉTAGOMBÓC

4 főre/ 1 rúd

3 zsemle
200 g liszt
3 tojás
5 g élesztő
150 ml tej
250 g ricotta
50 g vaj
1 nagy marék friss bazsalikom vagy más zöldfűszer
3-4 szál kakukkfű

bors
+ vaj a textilhez

A zsemléket egyenlő méretű kockákra vágjuk és a sütőben szárazon megpirítjuk.
A lisztből, tejből, tojásból és a belemorzsolt élesztőből lágy tésztát keverünk.
Hozzáadjuk a ricottát, a puha vajat és ízesítjük.
Belekeverjük a pirított zsemlekockákat és legalább fél órát pihentetjük.
Egy tiszta konyharuhát kiterítünk és puha vagy olvasztott vajjal megkenünk.
Henger formában ráhalmozzuk a tésztát majd szorosan feltekerjük.
A végeket zsineggel megkötjük.
Alufóliával beburkoljuk.
Forró vízzel telt tepsibe helyezzük. (nekem kb. a feléig ért a víz)
Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre pároljuk. (közben lehet forgatni).

* tűzhelyen is ki lehet főzni, ha van elég nagy lábasunk