KARFIOL TIKKA MASALA (Csabi)

karfiol
(cékla)
(répa)
chili
curry (madras curry)
őrölt gyömbér
joghurt
hagyma
gyömbér
fokhagyma
paradicsompüré
kókusztej konzerv
(szárított citrom)
(friss koriander)
 
A zöldségeket fűszerezzük és egy kis joghurttal összekeverjük.
Sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
A szószhoz hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a fokhagymát, gyömbért és egy jó adag paradicsompürét, plusz azokat a fűszereket, amit a zöldségekre is tettünk.
Egy kevés vízzel összerottyantjuk.
A vége felé hozzákeverjük a kókusztejet is és beledobjuk a szárított citromot.
Belekeverjük a sült zöldségeket is.
Friss korianderrel tálaljuk.
(+pirított kesu)

Streetkitchen-nél is hasonló (arányok miatt)