600 g édesburgonya
olaj
150 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 g friss gyömbér
1 ek. currypor
0.25 ek. őrölt római kömény
0.25 ek. őrölt koriander
1 ek. sűrített paradicsom
200 ml kókusztej (konzerves)
500 ml (zöldség)alaplé
3 ek. édes chili szósz/ chili dzsem
só
150 g vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 g friss gyömbér
1 ek. currypor
0.25 ek. őrölt római kömény
0.25 ek. őrölt koriander
1 ek. sűrített paradicsom
200 ml kókusztej (konzerves)
500 ml (zöldség)alaplé
3 ek. édes chili szósz/ chili dzsem
só
bors
friss koriander
Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, és a felszeletelt/reszelt gyömbért.
Addig pároljuk, amíg enyhén el nem színeződnek.
Hozzáadjuk a curryport, a római köményt, koriandert és röviden főzzük.
Hozzáadjuk a curryport, a római köményt, koriandert és röviden főzzük.
Belekeverjük a paradicsompürét és a felkockázott édesburgonyát.
Alaplével felöntve addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul (kb. 20-25 perc).
Botmixerrel pürésítjük.
Hozzáöntjük a kókusztejet, chili szószt, sózzuk, borsozzuk és kiforraljuk.
Ha szükséges, további alaplével hígítjuk.
Száraz serpenyőben lepirított kókuszreszelékkel, koriander zölddel tálaljuk.
Száraz serpenyőben lepirított kókuszreszelékkel, koriander zölddel tálaljuk.