3 db padlizsán
7 gerezd fokhagyma
5 dl (görög) joghurt
1 - 2 ek olívaolaj
½ db citrom
½ tk őrölt koriander
½ tk őrölt római kömény
1 csokor friss petrezselyem
Só
7 gerezd fokhagyma
5 dl (görög) joghurt
1 - 2 ek olívaolaj
½ db citrom
½ tk őrölt koriander
½ tk őrölt római kömény
1 csokor friss petrezselyem
Só
bors
+ pirított pisztácia
A padlizsánt felkockázzuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 1-2 evőkanál olívaolajjal.
200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
* alternatíva: kontakt grill
Miután kissé kihűlt, hozzányomunk 1 gerezd fokhagymát, összekeverjük a joghurttal, citromlével és a fűszerekkel és 1 evőkanál olívaolajjal.
Pirított pisztáciával és aprított petrezselyemmel tálaljuk.
https://streetkitchen.hu/vegetarianus-etelek/ez-az-a-padlizsansalata-recept/