FRANKFURTI LEVES (Ági)

1 nagy hagyma
Olaj
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 fehérrépa
3 sárgarépa
1 ek. pirospaprika
Őrölt kömény
Zöldpaprika
Paradicsom
Zellerzöld
Petrezselyem
2-3 krumpli
Feldarabolt kelkáposzta
Virsli
(Kolbász)
Tejföl
Liszt

A hagymát sóval megdinszteljük.
Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, a répát és a fehérrépát pár percig fedő alatt tovább dinszteljük. Megszórjuk a pirospaprikával és elkeverjük.
Hideg vízzel felöntjük.
Beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, zellerzöldet és a fűszereket.
Lassú tűzön min. fél órát főzzük.
Ha már nem roppanós a répa, beletesszük a felkockázott krumplit, 10 percig tovább főzzük.
Beletesszük a feldarabolt kelkáposztát (a levelek középső, kemény nyelét kihagyjuk).
Ha kelbimbóval készítjük, akkor a krumplival együtt tesszük bele.
Ha puha a krumpli, mehet a levesbe a felkarikázott virsli, majd a tejfölös habarás.