1 közepes karfiol (450g)
4 ek. olaj
Só, bors
1 tk. currypor
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb krumpli (80g)
500 ml víz
1 tk. lime- vagy citromlé
Tejszín
4 ek. olaj
Só, bors
1 tk. currypor
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb krumpli (80g)
500 ml víz
1 tk. lime- vagy citromlé
Tejszín
A karfiolt apró rózsákra szedjük, a torzsáját kis darabokra vágjuk. Összekeverjük 2 evőkanál olajjal, sóval, borssal és fél teáskanál curryporral. 200 fokra előmelegített sütőben/ airfryerben 15 perc alatt megsütjük.
Olajon megpirítjuk a hagymát és fokhagymát, rádobjuk a kis kockákra vágott krumplit, a karfiolrózsák felét és a torzsákat. 2-3 percig pirítjuk, majd megszórjuk fél teáskanál curryporral, elkeverjük, felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a lime-lével. Addig főzzük, amíg megpuhul a krumpli.
Tejszínnel krémesítjük. Leturmixoljuk, belerakjuk a félrerakott sült karfiolt.