3 tojás sárgája
3 ek étolaj
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
1 kk. só
10 dkg cukor
Töltelékhez:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
3 ek. kakaópor
2 cs. vaníliás cukor
(+ Nesquik kakaópor)
Tetejére:
1 db felvert tojás
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, bedagasztjuk a tésztát.
Kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
A tésztát felezzük, majd 3-3 részre osztjuk és a darabokat kinyújtjuk.
A töltelékhez valókat összekeverjük.
A krém 1/6-val megkenjük a darabokat, a rövidebb oldalakat behajtjuk és lazán feltekerjük.
A 6 részből 2 kalácsot fonunk.
A kalácsokat kivajazott, lisztezett magas falú püspökkenyér formába emeljük, a tetejüket megkenjük a tojással.
20-30 percet pihentetjük.
Forró sütőben (190 fokon) készre sütjük.
(elég vajas, nehezen sül át)
Kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
A tésztát felezzük, majd 3-3 részre osztjuk és a darabokat kinyújtjuk.
A töltelékhez valókat összekeverjük.
A krém 1/6-val megkenjük a darabokat, a rövidebb oldalakat behajtjuk és lazán feltekerjük.
A 6 részből 2 kalácsot fonunk.
A kalácsokat kivajazott, lisztezett magas falú püspökkenyér formába emeljük, a tetejüket megkenjük a tojással.
20-30 percet pihentetjük.
Forró sütőben (190 fokon) készre sütjük.
(elég vajas, nehezen sül át)