ZSERBÓ BON-BON

20 dkg aszalt sárgabarack
kép forrása: Ízek és élmények
20 dkg darált dió
sárgabarack vagy narancslekvár
2 ek. porcukor
víz vagy rum
30 dkg étcsoki
3-4 dkg vaj

Az aszalt barackot langyos vízbe áztatjuk (meg is lehet picit mikrózni). Amikor már puha, pépesre daráljuk.
A darált diót elkeverjük a porcukorral, majd összedolgozzuk a barackpéppel és annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Diónyi golyókat formálunk, amiket hűtőben dermesztünk.
A golyókat fogpiszkálóra szúrjuk, olvasztott csokoládéba mártjuk és dermesztjük. Ehhez érdemes alufóliával borított hungarocell lapot használni. Amíg a csoki nem dermedt meg, díszíthetjük dekorgyöngyökkel, dióval.