TIRAMISU (Rama)

25 dkg babapiskóta
kép forrása: Rama
0,5 dl mandulalikőr vagy rum
25 dkg mascarpone
3 db tojás
2 kk.porcukor
3 ek. cukor
1 csomag van. cukor
2 dl hideg kávé
kakaópor
0,5 dkg zselatin por
0,5 dl víz

A tojások sárgáját másfél ek. cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a krémsajttal összekeverjük és habosítjuk.
A fehérjét másfél ek. cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
A zselatint forró vízben feloldjuk és amikor langyosra hűlt, a krémhez adjuk.
Egy nagy (jénai) tálba rétegezzük a porcukorral ízesített kávába mártogatott babapiskótákat és a krémet.
A tetejét kakaóporral díszítjük.
Tálalás előtt min. 2 órára hűtőbe tesszük.

Ha könnyebb állagot szeretnénk, a mascarponét részben vagy egészben helyettesíthetjük felvert tejszínnel vagy Hulalával, ez utóbbi esetben a zselatint elhagyhatjuk.