
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g darált sertés- vagy pulykahús
1 tojás
1 tk. bors
só
1 púpozott ek. őrölt (füstölt) pirospaprika
1 púpozott tk. majoranna
(currypor)
3-4 ek. zsemlemorzsa
+ liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
+ olaj
A zsemlét vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, a vége felé hozzáadjuk a fokhagymát is.
A darált húst összekeverjük a zsemlével, a tojással, a zsemlemorzsával, a fűszerekkel és a hagymával.
Vizes kézzel gombócokat formázunk.
Panírozzuk. (legközelebb csak zsemlemorzsába fogom forgatni)
Sütőpapíros tepsire rakjuk, olajspray-vel kicsit befújjuk.
180-200 fokon kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.