Tészta:
130 g liszt
66 g vaj
1 tojássárgája
10 g tejföl
1 csipet só
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk.
Kilapítva, folpakkba csomagolva min. fél órát hűtőzzük.
Töltelék:
1 ek. olívaolaj
50 g vöröshagyma
70 g padlizsán
1-2 gerezd fokhagyma
70 g cukkini
70 g piros kaliforniai paprika
140 g hámozott paradicsomkonzerv, villával kisebb darabokra szétnyomkodva
1 ág rozmaring
(fél csokor friss petrezselyem) --> a kurzuson nem használtunk
2 babérlevél
40 ml száraz fehérbor
só
bors
+ 1 dl tejszín
+ 1 tojás
+ 1 csipet szerecsendió
+ 100 g lágy kecskesajt
A zöldségeket apró kockákra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát az olajon lepirítjuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket és tovább pirítjuk.
Felöntjük a borral, majd a paradicsommal.
Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és apróra vágott fűszerekkel ízesítjük.
Addig főzzük, amíg az összes leve elfő, (hogy ne áztassa majd el a tésztát).
A tojást a tejszínnel és a szerecsendióval elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és 4 db, olajspray-vel kifújt kis aluformát kibélelünk vele.
A kihűlt tölteléket a tésztakosárkák közepébe halmozzuk.
Körbeöntjük a tejszínes krémmel.
A tetejére rámorzsoljuk a kecskesajtot.
180 fokos sütőben, az alsó harmadban sütve, légleverés nélkül kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Szeletelés előtt 10 percet pihentetjük.
* chefparade reci