TOJÁSLEVES

25-30 g zsír (liba, kolbász)
2 ek. liszt
(2 gerezd fokhagyma) 
1 hagyma (én pirított hagymát tettem bele)
1-2 tk. köménymag
1-2 tk. pirospaprika
őrölt kömény
4 babérlevél
(bors)
1 tk. ecet
4 tojás
1-1,5 dl víz
(csipet cukor) 
(+ tejföl)
(+ petrezselyem/ majoranna)

A zsiradékon megpirítjuk az egész köményt.
Rászórjuk a zúzott fokhagymát és a lisztet és zsemle színűre pirítjuk.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a maradék vízzel.
Beletesszük a cikkekre vágott hagymát, fűszerezzük és felforraljuk.
Ecettel beállítjuk a savasságát.
2 tojást villával pár mozdulattal összekeverjük és belecsurgatjuk (nem kell felverni, mert akkor túlzottan szétmállik).
A maradék két tojást egészben beleütjük.
 
* Mami nem tesz bele se hagymát, de fokhagymát, ellenben majorannát
* van aki a hagymát is lepirítja