2 db közepes krumpli
60 dkg finomliszt
1 dl tej
1 tk. cukor
5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
3 dl tejföl
3 tk. só
25 dkg tepertőkrém
5 dkg zsír
1 tojás a kenéshez
60 dkg finomliszt
1 dl tej
1 tk. cukor
5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
3 dl tejföl
3 tk. só
25 dkg tepertőkrém
5 dkg zsír
1 tojás a kenéshez
A felkockázott krumplit megfőzzük, majd krumplinyomóval átnyomjuk.
Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztbe tesszük a langyos krumplit, élesztőt, tejfölt, tojássárgáját, a sót és bedagasztjuk.
Pici liszttel megszórjuk és letakarva 1 órát langyos helyen kelesztjük.
Lisztezett deszkán 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A tepertőkrém felét rákenjük és jobbról, balról, lentről, fentről hajtogatjuk.
Újra nyújtjuk, megkenjük a langyos zsír felével és ugyanúgy hajtogatjuk.
Pici liszttel megszórjuk és letakarva 15 percet langyos helyen kelesztjük..
Megismételjük a tepertővel, zsírral a hajtogatást, kelesztést.
A tetejét késsel bevagdaljuk.
Nagy méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sózott, felvert tojással megkenjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 15 percet kelesztjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.