Fokhagyma (granulátum)
2 répa
1 fehérrépa
Zellerzöld (saját, szárított)
Lestyán
2 húsleves kocka
Galuskához
1 tojàs (67g)
3-4 evőkanál búzadara (77g)
Csipet só
(Diónyi puha vaj vagy zsír)
(Késhegynyi szódabikarbóna)
*Mami szerint 3 ek. és csak a főzővízbe kell só
A hagymát megdinszteljük.
Rádobjuk a répákat és a fokhagymát és tovább dinszteljük.
Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
Fűszerezzük és készre főzzük.
A galuskákhoz a tojást sózzuk, villával felverjük.
Belekeverjük a búzadarát.
Min. 15 percig pihentetjük.
Két teáskanállal a gyöngyöző, nem lobogó levesbe szaggatjuk.
(Először csak egyet, ha szétesik, több dara kell)