

260 g gabonapehely (140g búzapehely, 120 g rozspehely)
90 g teljes kiőrlésű rozsliszt
56 g napraforgómag
42 g lenmag
50 g (búza)keményítő
50 g árpamaláta szirup (vagy por)
10 g instant porélesztő
6 dl meleg víz (40 fokos)
2 tk. só

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd belemérjük a 6dl meleg vizet (~40C) és jól elkeverjük.
A tésztát a formában 45 percig kelesztjük.
A sütő alsó polcán, 200 fokon kb. 60 percig sütjük.
Késsel körbevágjuk.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Hűlés után szeleteljük.
Az elején kissé ragacsos, de idővel szépen szeletelhető lesz.
* a pelyheket váltogatni szoktam: 100 g aprószemű zabpehely, 100 g árpapehely és 60 g rozspehely keverékével csináltam
* 25 g malátaszirup és 25 g Goldsaft
* teljes kiőrlésű rozsliszt és kenyérliszt
forrás: http://malackaraj.reblog.hu/az_ikeatol_tanultam_kenyeret_sutni