2 tojás
10 ek. víz
15 dkg cukor
fél csomag sütőpor
12 dkg liszt
2-3 ek. holland kakaópor
csipet só
A piskótához a sárgájákat a vízzel habosítjuk, belekeverjük a cukrot és fehéredésig keverjük.
Kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
Beleforgatjuk a fehérjehabot.
10 ek. víz
15 dkg cukor
fél csomag sütőpor
12 dkg liszt
2-3 ek. holland kakaópor
csipet só
A piskótához a sárgájákat a vízzel habosítjuk, belekeverjük a cukrot és fehéredésig keverjük.

Beleforgatjuk a fehérjehabot.
Sütőpapíros tepsire kenjük.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Még melegen pofára fordítjuk, így hagyjuk kihűlni.
18 cm átmérőjű tortakarikával kivágjuk.
*ha tortakarikában sütjük, fél adag is elég
60 g fehér csoki (Lidl)
60 g felvert tejszín (35%-os)
(+vanília)
Egy kis rész tejszínhabbal lazítjuk.
Beleforgatjuk az egész mennyiség habot.
Sütőpapírra helyezett kb. 10 cm átmérőjű fémgyűrűbe simítjuk, kissé megütögetjük, hogy ne legyen buborékos, és kifagyasztjuk.
Gyümölcsös hab:
300 g szeder/ erdei gyümölcs keverék
cukor ízlés szerint (kb. 30-50 g)
20 g keményítő kevés hideg vízzel kikeverve
50 g fehér csoki
230 g felvert tejszín
3 lap zselatin
A gyümölcsöt a cukorral felfőzzük.
Szitán átpasszírozzuk, hogy ne legyen benne mag. (a glazúr szebb lesz, ha egyenletes a felülete)
Folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzákeverjük a keményítőt és besűrítjük.
A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
Kinyomkodjuk és a tűzhelyen folyósra melegítjük.
A fehér csokit mikróban felolvasztjuk (folyamatosan figyelve, átkeverve).
A tejszínhabból egy keveset a csokihoz keverünk, majd az egészet hozzáforgatjuk.
lazán beleforgatjuk a kihűlt gyümölcskrémet és a langyosra hűlt zselatint.
* a gyümölcs savassága miatt vigyázzunk, ne kapja össze a habot!
A fehércsokis habot kiszedjük a desszertkarikából.
(szakácsfáklyával/hajszárítóval/ meleg vízzel rásegítünk, hogy kijöjjön a karikából)
A piskóta közepére helyezzük.
Köré simítjuk a gyümölcsös habot. (egy keveset kihagyunk)
Kifagyasztjuk. (min. 3-4 óra)
Kiszedjük a formából.
Körbekenjük a maradék krémmel, esetleg plusz tejszínhabbal.
Újra fagyasztjuk.
Tükörglazúrral bevonjuk.
Kekszmorzsával/ darált mandulával/ apróra vágott pisztáciával panírozzuk.
Díszítjük. (gyümölcsökkel, színes habcsókokkal, buborékfóliára kent fehér csokival és cukorgyüngyökkel)
videó