
110 g cukor
(1 tk. citromhéj)
1 tk. narancshéj --> darált kandírozott narancshéjat használtam
1/8 tk. só
60 g tojásfehérje
25 g méz
(1/8 tk. mandulakivonat)
(1/4 tk. narancsvirág víz)
+ 100 g mandulaforgács
+ 25 g porcukor
* dupla adagot érdemes csinálni (ebbe én 2 tk. limoncellot tettem)
A mandulalisztet a cukorral, sóval, citrushéjjal összekeverjük.
A tojásfehérjét alacsony fokozaton verni kezdjük.
Közben a mézet forrásig melegítjük.
Fél percig forraljuk.
Amikor a tojáshab lágy csúcsos, magas fokozaton verve hozzácsorgatjuk a mézet.
1 percig (hűlésig keverjük).
Óvatosan hozzáforgatjuk a mandulás keveréket. (lapáttal vagy kézzel)
Egy lágy masszát kapunk.
Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük, amíg kissé megszilárdul.
Mandulaforgáccsal meghintett felületen rudakat sodrunk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük és folpakkal lefóliázva és min. 2 órára (max. 2 nap) hűtőbe tesszük (lehet fagyasztani is).
3-4 centis darabokra vágjuk.
Porcukorban megforgatjuk.
170 fokos, légkeveréses sütőben 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
(Ha nem egyenletesen sül, érdemes forgatni a tepsit.)
A sütőből kivéve még puha.