SILKY COAT

300g csoki (étnél max. 55%)
800g fehér bevonó csoki (candy melt)
225g 30%-os tejszín forralva
300g szobahőmérsékletű vaj

+ ételfesték (Fractal fehérből sok kellet)

A csokit és a bevonót külön minkróban felolvasztjuk (1 percenként átkeverve)
Hozzáöntjük a meleg tejszínt.
Spatulával simára keverjük (az elején ikrásodik).
Felületét folpakkal lefedve szobahőmérsékletűre hűtjük.
Vajjal kihabosítjuk.
Színezzük.

Hűtőben, légmentesen lefedve 3-4 hétig eláll.

Hűtőből kivéve, szobahőmérsékletűre melegítve újra kihabosítható.
Ha fagyasztjuk, először hűtőben hagyjuk kiolvadni.


* ebből az adagból 1500g kész bevonómassza lesz
* egy 22 cm-es torta burkolásához a fél adagnak kb. a felét- háromnegyedét használtam el
* fagyott mousse tortára szépen tapadt, nagyon gyorsan rákötött
* toskerrel lehet faragni, de kicsit nehezebb, mint a vajkrémet
* nekem izzadt eléggé :(
* felkenés után már nem fagyasztottam ki újra
* szilárdra dermed, de ujjal nem lehet megfogni, annyira nem kemény
* vodkában feloldott titánium-dioxidot is tettem hozzá
* Wilton gél festékkel szuperül festhető
* nem nyomtam ki vele a tortagyűrűt, sajttorta mousse tortára kentem fagyasztózás után
* nekem pakolás, áthelyezés után több helyen megrepedt
* vágásnál konkrétan lepotyogott a tortáról

* Ázsia Bt.-s bevonót használtam és Pilos vajat, Schogetten csokit