70 g cukor
50 g vaj (nálam 70g)
(vanília)
300 g liszt
6 dl tej
+ olaj a sütéshez
Rétegezéshez: lekvár, darált olajos mag, puding/ bármilyen hab, Nutella, gyümölcs
A tojásfehérjét 2-3 ek. cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a maradék cukorral es a puha (olvasztott) vajjal összekeverjük.
A lisztet és a tejet felváltva adagoljuk hozzá, és csomómentesre keverjük.
Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A palacsintáknak csak az egyik felét sütjük ki, kevés olajon, közepes lángon.
Egy tányérra csúsztatjuk a habos oldalával felfelé.
Lekvárral, darált dióval és valamilyen krémmel/ pudinggal rétegezzük.
Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé helyezzük a tetejére.
* darált és durvára vágott diót, szilvalekvárt és mascarponés karamellhabot használtam (1 doboz mascarpone, karamellkrém, tej, vaníliás gála pudingpor kihabosítva)