
Püréhez:
20 dkg zöldborsó
2 szál újhagyma, felszeletelve
½ teáskanál só
½ citrom frissen reszelt héja
0,5 liter habtejszín
2 gerezd fokhagyma, tisztítva
1 evőkanál szárított tárkony
½ teáskanál só
bors
½ citrom leve
(keményítő)
A gnocchihoz:
35 dkg ricotta
2 dkg parmezán, reszelve
10 dkg finomliszt
1 tojás + 1 tojássárgája
5 dkg rétesliszt
só
bors
(krumpli)
+ pár szem pirított zöldborsó
+ (zöldborsócsíra)
+ parmezán
Leturmixoljuk a sóval, borssal, citromhéjjal és egy kevés főzővízzel.
A tejszínt kb. 10 perc alatt beforraljuk a felére.
A tejszínt kb. 10 perc alatt beforraljuk a felére.
Közben hozzáadjuk a fokhagymát és a tárkonyt.
Összekeverjük a zöldborsópürével.
Ha szükséges, kevés liszttel/keményítővel sűríthetünk rajta.
3-4 réteg papírtörlővel kibélelünk egy szűrőt, beletesszük a ricottát, és egy sptaula segítségével kinyomkodjuk a felesleges vizet belőle. (ezt a lépést én kihagytam).
A ricottát, parmezánt, lisztet, tojást és tojássárgáját sóval, borssal fűszerezzük, végül összedolgozzuk homogén tésztává.
Szükség esetén adjunk még hozzá lisztet.
Rétesliszttel megszórt felületen sodorjunk belőle hengert, és vágjuk kis darabokra.
Forrásban lévő sós vízben kb. 3 perc alatt főzzük készre a gnocchikat.
Ha feljönnek a víz tetejére, még kb. 30–60 másodperc kell nekik.
A megfőtt gnocchikat én pici olívaolajon lepirítottam.