AMARETTI

5 tojásfehérje (200g)
nagy csipet só
500g mandulaliszt (darált mandula)
340g cukor
vanília (1 kupak Oetker)
mandulakivonat (1 kupak Oetker mandulaaroma)
(1 narancs héja)
 
+ cukor a forgatáshoz
+ porcukor a forgatáshoz
+ koktálcseresznye

A mandulalisztet összekeverjük a cukorral.
A fehérjéket a sóval habbá verjük.
Belekeverjük a vaníliát és a mandulakivonatot.
A mandulalisztes részt 3 részletben a habhoz forgatjuk.
Golyókat formálunk. 
Először kristálycukorba, majd porcukorba forgatjuk.
Egy kanállal ellapítjuk.
Félbevágott koktélcseresznyével díszítjük.
170 fokos (nem légkeveréses) sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

* lehet kicsit keményebbre, pirosabbra vagy világosabb, belül puhára is hagyni