200g étcsoki, felaprítva (nálam ebből 40g tejcsoki)
240g vaj
400g tojás (kb. 8 db M-es)
400g cukor
130g liszt
nagy csipet só
A vajat a csokival vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk.
A tortaformát kivajazzuk, az alját sütőpapírral béleljük.
A tojásokat egy vízgőz fölé rakható nagy tálba ütjük.
Hozzáadjuk a cukrot és a sót.
Vízgőz fölött, egy kézi habverővel, folyamatosan keverve, nem habosítva, langyosra melegítjük.
Belekeverjük a csokis részt.
Beleöntjük a formába.
170 fokos sütőben (nem légkeverésen), 28! perc alatt megsütjük.
Akkor jó, ha még picit folyós a közepe (ez majd csak szeletelésnél derül ki).
A formában hűtjük ki.
Késsel körbevágjuk.
(Ha kell, egy tányér segítségével át-, majd visszafordítjuk.)
* A nagy, 26 centis kivehető aljú Ikeás tortaformában csináltam, pici kifolyt, úgyhogy be kell rakni a sütő aljába egy sütőpapíros tepsit, hogy arra csöpögjön