PARADICSOMOS HÚSGMBÓC

Húsgombóchoz:
25 dkg darált hús
1 kisebb fej hagyma, dinsztelve
1 gerezd fokhagyma, dinsztelve
1 púpos teáskanálnyi pirospaprika
Bors
1 marék rizs
1 tojás

A gombóchoz valókat összekeverjük, formázzuk.

1-2 ek. olaj
1-2 ek. liszt
1 tk. pirospaprika
5-6 dl paradicsomlé
Zöldpaprika szeletek
Zeller/zellerzöld
Cukor
Bazsalikom

Világos rántást készítünk.
Pirospaprikával meghintjük és ráöntjük a  paradicsomlevet.
Felforraljuk.
Sózzuk, beletesszük a paprikát, zellert és a húsgombócokat.
Óvatosan kevergetve, inkább rázogatva, kis lángon lefedve kb. 35 perc alatt puhára főzzük (könnyen leég).
Cukorral, friss bazsalikommal ízesítjük.


* Bő lével kell készíteni, mert a gombócok felszívják a levet. Paszírozott paradicsomlénél kell hozzá víz is.
Ha sűrített paradicsomból készítjük, azt a paprika előtt tesszük a rántásra, átmelegítjük,  megpaprikázzuk és felöntjük vízzel.