NÁPOLYI PIZZA (PizzApp)

PizzApp
62-65% hidratációval könnyű dolgozni

Auchan Staggione 5 pizza napoletana liszt
Budafoki élesztő
Ékszermérleg
Behűtött víz
Tengeri só
Sütőt pizzavassal (alacsony tepsi hátára, legfelső alatti állásra) 300 fok légkeveréssel előmelegítjük.
Grill+légkeverésre átrakjuk.
3 perc alatt megsütjük.
*Sütőpapír Petra szerint megég.

Pizzaszósz:
Aldis egész paradicsomkonzerv lecsepegtet, csak sóval összeturmixol.

Mascarponeval is kiraly, de csak vekonyan kenve!

Aldis pizza mozzarella gyufára vágva + keverve a grana padanoval (flakes).

Élesztőt kevés vízzel elkeverjük.
(Kenyérsütő) géppel a lisztet, vizet és az élesztőt kidagasztjuk.
A sót a vége felé adjuk hozzá.
Kézzel átgyúrjuk.
Az app szerinti kelesztés a dagasztás végétől indul.
Petra szokta hagyni egyben 1-2 órát, és utána bucizza.
Ha nagyon szétesne a buci, lehet újra bucizni.
Bucikat egyesével dobozban keleszt, vagy ha nagyobb a doboz, akkor lehet egymás mellett (nem muszaj kiolajozni a talat, Petra nem szokta).
250grammos teszta jo egy embernek, az ilyen huszon centis lesz, ha nagyobbat akarunk, akkor 270g-os is lehet.
"Majd nezegesd ha mar simanak tunik akkor bokszold kicsit kezzel".

* Keves feltet!!
* Szosz: egesz! Parikonzerv lecsopogtetve, so, friss bazsi, olaj, pici cukor, ha nagyon hig, pici suritett pari --> enyhen turmixol
* SUTOPAPIR ala! (levagni a nagy, kilogo reszeket, hogy ne egjen meg)
* Napolyi pizzás fb csopik
* Mascarpone, hagyma, padlizsán, pici fokhagymapor, bors, sajtok 😍

https://youtu.be/Iapq-XKpFFo?si=T0vpzHfAgoH1xkVC
https://youtu.be/25mMKWZ8oVQ?si=ngr8aeVZ7XBT-sk6







* nápolyi pizza: egylépcsős kelesztés szobahőn, 4mm vastag a közepén és 1-2 cm a szélén.