1 tk. só
3 ek. olívaolaj (az aszalt paradicsomról)
4-5 db aszalt paradicsom
(chili)
egy teáskanál rozmaring
negyed citrom reszelt héja
1-2 ek. reszelt parmezán
(5 dkg szárított sonka)
kb. 2 dl víz
12 g friss élesztő (vagy 4g instant)
Az olajat, paradicsomot, parmezánt, fűszereket és a sonkát késes aprítóval pürésítjük.
Dagasztógépbe mérjük a lisztet, sót, élesztőt, vizet, pürésített fűszereket és kissé keményebb tésztát dagasztunk.
Letakarva 30-40 percig kelesztjük.
Lisztezett felületen téglalap formára igazítjuk. Késsel vékony szeletekre vágjuk.
Lisztezett felületen téglalap formára igazítjuk. Késsel vékony szeletekre vágjuk.
Megsodorjuk, nagyszemű sóba/ szezámmagba/ mákba hempergetjük.