60 dkg darált hús
2 hagyma
5 gerezd fokhagyma
40 dkg hámozott, vágott paradicsom
6 dkg aszalt paradicsom
2 dl vörösbor
oregánó
kakukkfű
só
bors
(1 citrom reszelt héja)
4 dl tej (elég lehet kevesebb is)
2dl tejszín
3 tojás
szerecsendió
vaj, olívaolaj
A hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és lepirítjuk. Mehet bele a paradicsom, a fokhagyma, a vörösbor, aszat paradicsom, só, bors és a fűszerek. Sűrűre főzzük. Ha friss zöldfűszerrel dolgozunk, akkor azokat csak a végén adjuk hozzá. A krumplit is meghámozzuk és vékonyra szeljük. Egy nagyobb tűzálló tálat kivajazunk és a krumpli felét cserépszerűen belefektetjük. Eloszlatjuk rajta a húsos keveréket és a tetejére rétegezzük a maradék krumplit. A tejszínt, tejet a tojással összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és a krumplira öntjük. Egy kevés vajat morzsolunk rá, hogy a tetején a burgonya szeletek ropogósra süljenek. 180 fokon 70 percig sütjük.