50 dkg liszt
~5 dl tej vagy víz
1/2 kk. só
2 ek. (olíva)olaj
A tojást elkeverjük a liszttel, a tejjel és egy csipet sóval. Egy sűrű, csomómentes masszát kell kapnunk.
A tésztát nokedliszaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.
Kicsit megkeverjük és addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére (1-2 perc).
Szűrőkanállal kimerjük és kevés olajjal elkeverjük, hogy ne ragadjon össze.
Mami féle nokedli:
30 dkg liszt
2 tojás
1 dl szódavíz
1 dl tej
1 kk. só
2 ek. olaj
A tojást, vizet, tejet, olajat és a sót összekeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet.
Forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Ha megfőtt, leszűrjük.
Mami féle nokedli:
30 dkg liszt
2 tojás
1 dl szódavíz
1 dl tej
1 kk. só
2 ek. olaj
A tojást, vizet, tejet, olajat és a sót összekeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet.
Forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
Ha megfőtt, leszűrjük.