FEKETEERDŐ TORTA

tészta:
3 tojás
90 g cukor
75 g liszt
20 g kakaópor
csipet só
pár ek. víz 

töltelék:
5 dl meggylé (a befőtt leve nem elég aromás)
meggy
csipet fahéj
csipet őrölt bors
3 dkg keményítő/ vaníliás/ tejszínes pudingpor
citromhéj
2 ek. narancslé
cseresznyepálinka/ rum
meggylé
4 dl tejszín
1 ek. porcukor
2 tk. vaníliakivonat
kakaópor (Nesquik)

díszítés:
4 dl tejszín
porcukor
vaníliakivonat
étcsokoládé forgács
meggy
zselatin
habfixáló

A tésztából hagyományos módon piskótát sütünk (a tojásfehérjék habját a végén forgatjuk bele). A tésztát 3 részre osztjuk, és külön kisütjük a lapokat. A kész tortalapokat a meggylével és az alkohollal jó alaposan meglocsoljuk.
A meggyléből a keményítővel, fahéjjal, borssal, narancslével és citromhéjjal pudingot főzünk. Még melegen a tortalapokra kenjük és az alsó két lapra körbe meggyszemeket nyomkodunk. (eltérő mintázatban, hogy az emeletes torta felvágva kiadja a pepita mintázatot).
A tejszín felét a porcukorral, vaníliával és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belecsurgatjuk a feloldott zselatint.
A másik felét ugyanígy felverjük, csak a habfixáló előtt még kakaóport keverünk bele, hogy jó csokis legyen.
Nyomózsákból az alsó két tortalapra nyomjuk a tejszínhabokat, eltérő sorrendben.
A lapokat hűtőben dermesztjük, hogy kicsit megdermedjenek a habok, majd összeállítjuk a tortát.
A kész tortát habfixálóval felvert tejszínnel vonjuk be és csoki forgáccsal, meggyszemekkel díszítjük.