2 egész csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 póréhagyma
1 kínai kel
1 kisebb gyömbér
4 sárgarépa
15 dkg gomba
1 üveg bambuszrügy
1 üveg szójabab csíra (vagy 250 g friss, habtálcás)
sötét szójaszósz
olívaolaj
só
A húst csíkokra vágjuk és kis sóval és borssal fehéredésig pirítjuk, majd félretesszük.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és wokban, olajon roppanósra pirítjuk (ha nem elég nagy az edény, akkor kettőben érdemes pirítani, különben túl sok levet ereszt).
Szójaszósszal, esetleg további sóval és borssal ízesítjük, szép barna színe kell, hogy legyen.
Végül kifőzzük a tésztát, és mindent összepirítunk.
további opciók: tojáscsíkok,
chili, barnacukor, lime, szezámolaj, pirított földimogyoró, szezámmag
Linkek:
https://www.youtube.com/watch?v=D59TcG_3PK4
https://www.youtube.com/watch?v=1MMh9yghnhk
https://www.nosalty.hu/recept/kinai-bufes-piritott-teszta
https://www.nosalty.hu/recept/kinai-teszta-ahogy-bufeben-keszul
http://www.cookta.hu/hir/20171110-kinai-piritott-teszta-igazan-finoman-gyorsan-kiadosan-hazilag
további opciók: tojáscsíkok,
chili, barnacukor, lime, szezámolaj, pirított földimogyoró, szezámmag
Linkek:
https://www.youtube.com/watch?v=D59TcG_3PK4
https://www.youtube.com/watch?v=1MMh9yghnhk
https://www.nosalty.hu/recept/kinai-bufes-piritott-teszta
https://www.nosalty.hu/recept/kinai-teszta-ahogy-bufeben-keszul
http://www.cookta.hu/hir/20171110-kinai-piritott-teszta-igazan-finoman-gyorsan-kiadosan-hazilag