

8 dkg vaj
4 dkg élesztő
3 dl tej
(rumaroma)
1 egész tojás
1 tojássárgája
2 tk. őrölt kardamom
(fahéj)
(sáfrány)
csipet só
4 dl sűrű házi vaníliakrém (custard) vagy sűrűre főzött vaníliapuding
kókuszreszelék
Cukormáz:
1 tojás fehérje
porcukor
pár csepp citromlé
A vajat felolvasztjuk.
A lisztet a cukorral, a sóval és a fűszerekkel összekeverük.
Az élesztőt egy evőkanál cukorral a fele mennyiségű tejben felfuttatjuk.
A lisztes keverékhez hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a maradék tejet, a rumaromát és tésztát dagasztunk.
Dagasztás közben fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat.
Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát és 3 részre osztjuk.
Hengereket készítünk, amiket ismét 3 részre osztunk.
Kézzel kis korongokat formázunk, a közepükbe mélyedést nyomunk. (hogy sok krém férjen bele :))
Megtöltjük vaníliakrémmel.
Újabb 15 percet kelesztjük.
Előmelegített forró (200-230 fokos) sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A korongokat tetejét lekenjük cukormázzal és megszórjuk kókuszreszelékkel.