
2 ek. zsír
1 nagy fej hagyma
(pár gerezd zúzott fokhagyma)
3 babérlevél
(paprikakrém)
2-3 ek. paradicsompüré
(1 paradicsom)
2 közepes cékla (kb. 30-40 dkg)
2 répa (kb. 20 dkg)
2 kicsi fehérrépa (10 dkg)
1 kis fej káposzta negyede (kb. 20 dkg)
2 kisebb krumpli (kb. 20 dkg)
marhahús alaplé (lehet füstölt húsos is)
só
bors
(pár csepp ecet)
petrezselyem
kapor
tejföl
A zöldségeket előkészítjük és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük.
Hozzáadjuk a kockákra vágott húst és kb. 10-15 percig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a babérlevelet és a paprikakrémet.
Beletesszük a paradicsompürét és 'elsütjük'.
A csíkokra vágott céklát, répát, fehérrépát is hozzáadjuk.
Ha szükséges, rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot és öntünk rá az alapléből.
Hozzáadjuk a káposztát, majd a krumplit is és tovább fonnyasztjuk.
Felöntjük az alaplével és készre főzzük.
Ha szükséges, ecettel utóízesítjük.
Tejföllel és kaporral tálaljuk.