
2 tojás
100 ml tej/ (tejpor)
125 g túró
1 kk. sütőpor
1-2 ek. cukor
2 kk. vaníliás cukor
(reszelt narancshéj)
csipet só
friss vagy fagyasztott málna/áfonya/ribizli
A túrót simára keverjük tejjel és a tojások sárgájával.
Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a cukrokat, a sót és a reszelt narancshéjat.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd lazán beleforgatjuk a masszába.
Végül a gyümölcsöket is belekeverjük. (ha fagyasztott, nem kell felolvasztani)
Forró, olajozott serpenyőbe evőkanállal adagoljuk a palacsintákat.
Legkisebb lángon sütjük.
Amikor már pirul az alja, egy lapát segítségével, gyors mozdulattal megfordítjuk.
Vaníliafagyival vagy kikevert görög joghurttal tálaljuk. (joghurt, juharszirup/méz, limelé)
Gyümölcs nélkül goffrysütőben kisütve is működik.