GYÖMBÉRES SÁRGARÉPA LEVES

3 ek. olaj
1 nagy fej hagyma
kevés! kb.1 ek. durvára reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma szeletelve
0,5 tk. őrölt szerecsendió
1 liter zöldségleves-alaplé
0,5 kg répa
400 g fehérbab konzerv (cannellini bab)
1 dl tejföl (vagy tejszín)

bors
pirított héjas mandula a díszítéshez

A hagymát megdinszteljük az olajon.
Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd megszórjuk a szerecsendióval.
Rádobjuk a karikákra vágott répát és a babkonzervet a levével együtt.
Felöntjük az alaplével.
Sózzuk, borsozzuk.
Addig főzzük, amíg a répa megpuhul.
Botmixerrel pürésítjük.
Hőkiegyenlítéssel hozzákeverjük a tejfölt és öszeforraljuk.
Aprított mandulával díszítjük.