PIZZÁS CSAVART

3 ek. langyos tej
1 tk. cukor
fél csomag élesztő (25g)
375g liszt
1 tk. só
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
3 ek. tejföl
1 tojás
reszelt sajt (kb. 10 dkg)
bacon (kocka vagy szeletelt)
pizzaszósz
(sűrített paradicsom, olasz fűszerkeverék, /fokhagymapor/, olívaolaj, só, /ketchup/)
+ 1 tojás a kenéshez
szezámmag

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
Összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával.
Az olvasztott vajat utoljára gyúrjuk bele.
Félretesszük pihenni (nem kell keleszteni).
Lereszeljük a sajtot.
Bekeverjük a pizzaszószt.
A tésztát két részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk, de ne legyen túl vékony!
Az alsó lapot megkenjük a pizzaszósszal, rászórjuk a bacont és a sajtot.
Rátesszük a felső tésztalapot és felvágjuk kb. 2 cm széles csíkokra.
A csíkokat megcsavarva sütőpapíros tepsire helyezzük.
Lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített 180-190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

A recept forrása: http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2015/09/16/gyors-puha-pizzas-csavart-stangli-dagasztas-kelesztes-nelkul/