25 dkg margarin
30 dkg rétesliszt
párizsis húskrém:
40 dkg párizsi
2 tojás
2 dkg vaj
mustár
só
bors
+ 1 tojás a kenéshez
+10 dkg reszelt sajt/ szezámmag/ lenmag
A túrót, margarint, lisztet pici sóval összegyúrjuk.
Egy órát pihentetjük.
A krémhez a tojásokat keményre főzzük. (forrástól számítva 10 perc)
Ha kész, a párizsival együtt ledaráljuk. (én most nagylyukún reszeltem és egy kicsit beleturmixoltam, hogy krémesebb legyen)
Kikeverjük a vajjal, mustárral, sóval és a borssal.
- A tésztából 3 cipót formázunk és lisztezett felületen, egyenként kör alakúra nyújtjuk. 12 cikkre felvágjuk, megtöltjük, és a szélesebb végétől felsodorjuk, kicsit meghajlítjuk.
- A tésztából hasé formákat alakítunk: téglalap alakúra nyújtjuk, a szélét megkenjük tojással, megkenjük a krémmel és feltekerjük. Ujjnyi vastag tekercsekre felvágjuk.