4 laphoz:
50 dkg liszt
6 dkg vaj
2 tojás
15 dkg cukor
1 kk. szódabikarbóna
4 ek. olvasztott méz
4 ek. tej
csipet só
Krém:
3 tojás
3 ek. liszt
0,5 l tej
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
vanília
Máz:
1 tábla (100g) étcsoki
1 ek. étolaj
Összekeverjük a tészta hozzávalóit.
Sütőpapíron kinyújtjuk.
Nagyméretű sütőpapíros tepsiben 4 lapot sütünk.
A krémhez elkeverjük a tojások sárgáját a liszttel.
Vaníliával ízesítjük és a tejjel krémmé főzzük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral és kikeverjük a kihűlt krémmel.
Hozzáadjuk a tojások felvert habját.
A tésztalapokat és a krémet egymásra rétegezzük.
A mázhoz vízfürdő felett felolvasztjuk a csokit és simára keverjük az olajjal.
A süteményt megkenjük a mázzal és hűtőben dermesztjük.
Tálalás előtt éles késsel felszeleteljük.