RUMOS DIÓS HABCSÓK

4 tojásfehérje (kb. 130-150 g)
csipet só
220g cukor
2 púpos tk. étkezési keményítő
150g durvára vágott dió
1 tk. instant kávépor (mozsárban porítva)
pár csepp rumaroma

A fehérjéket egy csipet sóval, alacsony fokozaton, kézi mixerrel habbá verjük.
(Ha túl gyorsan verjük, a levegőbuborékok nem lesznek egyforma méretűek és a habnak nem lesz tartása.)
Apránként hozzákeverjük a keményítővel elkevert cukrot és tovább verjük (kb 5 perc).
Hozzákeverjük a kévéport és a rumaromát.
Óvatosan beleforgatjuk a diót.
Habzsákba töltjük és sütőpapíros tepsire kicsi halmokat nyomunk.
Kanállal is formázhatjuk, ekkor rusztikusabb lesz a külseje.
Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (70-120 fokon) szárítjuk (kb. fél-1 óra).
Ha keményebbre szeretnénk, akkor alacsonyabb hőfokon, tovább, ha a közepét puhábbra, akkor nagyobb hőfokon, gyorsabban)
Nekem gázsütőm van és a legalacsonyabb fokozat 150 fok, ezért én egy fakanállal kitámasztom a sütő ajtaját.