SVÉD ROPOGÓS KENYÉR

2 dl teljes kiőrlésű rozsliszt (125g)
1,5 dl teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (100g)
1 dl (teljes kiőrlésű) zabpehely (45g)
1 dl lenmag
1 dl napraforgómag
1 dl szezámmag (magok összesen 200g)
2 kk. só
1 tk. sütőpor
1 dl olaj
2 dl víz

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
Hozzáadjuk az olajat és a vizet és alaposan elkeverjük.
30 percet pihentetjük.
A tésztát két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, úgy, hogy a sütőpapír széleit visszahajtjuk, így nem lesz cakkos a széle.
Egy nagy késsel felszeleteljük.
Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Forrás fázisfotókkal