
250g lencse/ fekete, Beluga lencse
3 babérlevél
1 kis fej hagyma
1 kis fej lilahagyma
1 gránátalma
1 marék (50g) aprított aszalt vörösáfonya
fél citrom leve (és héja)
1 ek. balzsamecetkrém
2 ek. olívaolaj
só
bors
1 csipet őrölt koriander
(őrölt római kömény)
1 csokor petrezselyem
100 g rukkola
(+jól passzol még: pirított mandula, menta, főtt gersli)
A lencsét megmossuk és pár órára beáztatjuk.
Leszűrjük.
Egész hagymával, sóval és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük.
Vigyázzunk, ne essen szét!
Hozzákeverjük a gránátalma magjait, az apróra vágott lilahagymát, áfonyát és petrezselymet.
Fűszerezzük és ráöntjük a kikevert dresszinget.
Beleforgatjuk a rukkolát.
Hasonló, Lajos féle lencsesaláta: itt