
Kb. 20 darabhoz:
600 g liszt
300 ml víz
1 tojás
só
Töltelékhez:
175 g darált sertéshús
175 g darált marhahús
200 ml húsleves
1/2 fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
1 gerezd fokhagyma nagyon apróra vágva
1/2 teáskanál őrölt római kömény
1/2 teáskanál szárított chili pehely
1/2 teáskanál só
1 kisebb csokor aprított korianderzöld (én most petrezselyemmel csináltam)
A tésztát simára gyúrjuk.
Bekeverjük a tölteléket.
Megtöltjük a hússal és a szélüket jó erősen összecsípve batyukat készítünk.
Ha túl hosszú a tészta, megcsavarintva lecsippentjük a csuma végét.
Egy jó nagy edényben vizet forralunk. (sokat, hogy a khinkalik ne hűtsék le)
Az erősen lobogó vízbe beledobjuk a batyukat, ( gyorsan, hogy a töltelék ne áztassa át őket) és kb. 7 perc alatt megfőzzük.
Forrón, őrölt borssal megszórva tálaljuk.
http://babramegy.blog.hu/2013/10/10/khinkali_a_leggruzabb_gruz_etel
http://babramegy.blog.hu/2013/10/10/khinkali_a_leggruzabb_gruz_etel