
eperdzsem
(rum/brandy)
Epres krémhez:
fél doboz Hulala vagy tejszín
leturmixolt eper (nálunk fagyasztott formában, a magok miatt átpasszírozva)
(friss eper, kockákra vágva)
étkezési zselatin
Világos krémhez:
fél doboz Hulala
2 tojás
rum
vanília
pici vízben feloldott zselatin
A piskótatésztát a szokott módon bekeverjük.
Vékonyan két nagyméretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, maradjon világos színű, hogy könnyen fel tudjuk tekerni.
Vizes konyharuhára helyezett sütőpapírra borítjuk.
Gyorsan lehúzzuk róla a felső papírt.
Megkenjük a lekvárral. (Ha ezt beszívja, még puhább lesz.)
Ha túl száraz, és törik a széle, nedvesítsük be még jobban egy kis vízzel és ecsettel!
A papír segítségével jó szorosan feltekerjük és papírba tekerve pihentetjük, (hűtjük).
A kétféle krémhez robotgéppel felverjük a Hulalát.
Az egyik felébe belekeverjük az epret majd a feloldott zselatint.
A másik krémhez kevés cukorral habosra keverjük tojássárgáját, belekeverjük a rumot és a vaníliát, majd a felvert tojásfehérjét, beleforgatjuk a tejszínhabot, végül belekeverjük a zselatint.
A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Egy laposabb kerek tálat kibélelünk a szeletekkel. (használhatunk folpack fóliát is, én most nem használtam)
Jól nyomjuk össze, hogy ne maradjanak lukak, vagy töltsük ki őket dzsemmel.
Beletöltjük a krémeket (az egyiket a másik közepébe öntjük).
A tetejére is tekercseket vagy egy egész piskótalapot helyezünk.
Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Óvatosan egy tálra borítjuk.

Az eredeti Charlotte története: http://www.mindmegette.hu/charlotte-az-urino-47142
Eredetileg vaníliás bajor krémmel készítik, de lehet túró vagy joghurthabbal is.