50 dkg sárgaborsó
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek. liszt
4 ek. olaj
3 ek. tejföl
2 l víz
3 babérlevél
2 tk. fűszerpaprika
só
bors
pár csepp ecet
A megmosott borsót 2 liter vízben a hagymákkal, sóval, borssal és babérlevéllel puhára főzzük.
Paprikás rántást készítünk, majd hideg vízzel elkeverve a leveshez adjuk.
Összeforraljuk, tejföllel és pár csepp ecettel ízesítjük.
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek. liszt
4 ek. olaj
3 ek. tejföl
2 l víz
3 babérlevél
2 tk. fűszerpaprika
só
bors
pár csepp ecet
A megmosott borsót 2 liter vízben a hagymákkal, sóval, borssal és babérlevéllel puhára főzzük.
Paprikás rántást készítünk, majd hideg vízzel elkeverve a leveshez adjuk.
Összeforraljuk, tejföllel és pár csepp ecettel ízesítjük.