600g zöldhüvelyű zöldbab
fél póréhagyma
kis fej vöröshagyma
1 nagy doboz kefir (450g)
kb. 400g túró
1 karaván tömlős sajt
1 tejszínes tömlős sajt
4 tojás
350g trappista/óvári sajt
3 ek. étkezési keményítő
só
bors
fokhagyma
őrölt köménymag (esetleg szerecsendió, csilipehely, curry)
vaj a tál kikenéséhez
A zöldségeket sós, köménymagos vízben megfőzzük (forró vízben kezdjük).
A hagymákat felkarikázzuk.
A többi hozzávalót a sajt kivételével egy tálban kézi habverővel simára keverjük.
A megfőtt zöldségeket a hagymákkal elkeverve egy nagy, vajjal kikent jénaiba öntjük.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. (ekkora mennyiségnél kb. háromnegyed óra)