20 dkg szezámmag
40 dkg cukor
2 dl víz
4 kk. méz
Előkészítünk két 2 tepsi méretű (szilikonos) sütőpapírlapot és egy sodrófát.
A szezámmagot kis lángon enyhén megpirítjuk.
A cukrot a vízzel egy teflon edényben aranybarna színűre karamellizáljuk.
Hozzákeverjük a mézet.
Beleöntjük a szezámmagot.
Mostantól gyorsan és óvatosan kell dolgozni.
A kész karamellt ráöntjük az egyik sütőpapírra.
Ráhelyezzük a másik sütőpapírt és a forró masszát sodrófával 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk.
Gyorsan levesszük a tetejéről a sütőpapírt és amíg még meleg, késsel feldaraboljuk vagy kisebb darabokra törjük.
*tehetünk bele pár szem aszalt gyümölcsöt is, pl. aszalt vörösáfonyát