TÖKI POMPOS/ KENYÉRLÁNGOS

50 dkg kenyérliszt (BL80)
5 dkg élesztő
fél dl tej
1 tk. cukor
2 db áttört főtt krumpli
1 dl a krumpli főzővizéből
2 ek. étolaj


Feltét:
1 nagy doboz tejföl, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 lilahagyma, húsos szalonna, reszelt sajt, só, (bors)

Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk.
A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört krumplit, az élesztőt, olajat és a sót.
A krumpli főzővizével rugalmas tésztát dagasztunk.
Langyos helyen duplájára kelesztjük.
Újra átgyúrjuk és formára húzogatva kinyújtjuk.
Sütőpapíros vagy lisztezett tepsibe fektetjük.
(Villával megszurkáljuk) és félig megsütjük.
A tejfölt (fél kanál liszttel), sóval, zúzott fokhagymával elkeverjük és vastagon megkenjük vele a tésztát.
Megszórjuk karikára vágott lilahagymával, felkockázott szalonnával és sajttal.
210-230 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

*én legutóbb nem szurkáltam és nem is kelesztettem kétszer, csak megkentem, rászórtam a feltétet és megsütöttem.