INDIAI CSICSERIBORSÓ CURRY

3 ek. étolaj
2 nagy fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma, préselve
egy kb. 5 cm-es gyömbér, vékonyra szeletelve
1 konzerv hámozott paradicsom/ 2 nagy fej friss, jóízű paradicsom
1 konzerv csicseriborsó (40dkg), leöblítve (ha szárazat használunk, előző este áztassuk be és főzzük annyi vízben, amennyi ellepi, kb. 2-3 óra alatt félkeményre)
1 ek. őrölt római kömény (nálam mozsárban tört)
1 tk. őrölt korianderpor
1 tk. kurkuma
1 tk. chilipor/pehely
1 tk. garam masala fűszerkeverék por (koriander, római kömény, pimento paprika, szerecsendió, feketebors, kardamom, szegfűszeg, édeskömény, babérlevél)

1 marék friss koriander

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és karamellizáljuk a keveréket.
Felöntjük a felkockázott paradicsommal és lassú tűzön kicsit besűrítjük.
Sózzuk, majd fűszerezzük: római kömény, korianderpor, kurkuma, chili.
Hozzáadjuk a csicseriborsót és 10-15 percig főzzük.
Ha sűrűbbre szeretnénk, nyomjunk össze pár szemet.
A gyömbért és a garam masalát csak a vége felé adjuk hozzá, hogy intenzívebben megmaradjon az ízük.
Összevágott friss korianderzölddel díszítjük.

*rózsáira szedett karfiollal vagy krumplival is variálhatjuk
Forrás: Chefparade - A szakácskönyv