REBARBARA PITE


300 g liszt
2 csapott tk. sütőpor
150 g cukor
3 tojás
150 ml tejszín (nálam 30%-os)
75 ml étolaj
100 g mogyorós/mandulás grillázs (kb. 200 g cukrot szárazon karamellizáltam, beleszórtam maréknyi vágott-pirított mandulát, majd mozsárban összetörtem)
800 g tisztított rebarbara, 2 cm-es darabokra vágva (lehet más lédús gyümölcs is)
Díszítés: vágott pisztácia

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral.
Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a tejszínt és az olajat.
Robotgéppel csomómentesre dolgozzuk.
Kivajazott formába öntjük.
A tetejét megszórjuk a grillázzsal és ráhalmozzuk a gyümölcsöt.
Pisztáciával díszítjük (én szórtam még rá plusz grillázst is).
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percig sütjük. (nekem minimum 60 volt).