MÁLNA HAB TÖRÖKMÉZ TÖRETTEL

Törökmézhez:
150 g cukor
40 g méz
3 g szódabikarbóna

Előkészítünk egy (szilikonos) sütőpapírral bélelt tepsit.
A cukrot a mézzel egy magas falú edényben aranyszínűre karamellizáljuk.
Elzárjuk alatta a hőt.
Hozzáadjuk a szódabikarbónát és gyorsan elkeverjük benne.
Vigyázzunk, nagyon gyorsan felhabzik majd.
A forró, habos karamellt a tepsibe öntjük és elegyengetjük.
Hűlés után kézzel darabokra törjük.


Habhoz:
3 tojásfehérje
10 dkg (por)cukor
25 dkg málna
(néhány csepp citrom)

A fehérjéket habbá verjük.
Fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, amíg kemény nem lesz a hab.
Kisebb adagokban, a szemeket összetörve hozzákeverjük a málnát.
Egész málnaszemekkel és törökmézzel díszítjük.