MADELEINE

2 tojás
100 g cukor
100 g liszt
1 citrom héja (és leve)
vanília (esszencia)
3/4 tk. sütőpor
100 g olvasztott, langyosra hűtött vaj
csipet só

A tojást a cukorral kihabosítjuk.
A lisztet a sütőporral összekeverjük.
A tojásos részbe keverjük a többi hozzávalót és beleszitáljuk a lisztes keveréket.
Min. 20 percig pihentetjük (sűrűsödni fog).
A formákat olvasztott vajjal kikenjük, vékonyan lisztezzük. (én szilikon formát és formaelválasztó sprayt használtam, liszt nélkül, lehet muffin formát is használni).
Egy kanállal a formákba adagoljuk.
Előmelegített sütőben sütjük, kb. 180 fokon, 8-10 perc alatt, vagy amíg a széle kicsit megpirul.

Az eredeti recept szerint egy citrom levét is bele kell tenni, nekem így túl domináns citrom ízű volt.