

2 buggyantott tojás
hollandi mártás
frissen őrölt bors
A hollandi mártáshoz 3 tojássárgáját, egy nagy csipet sót, 1 ek. fehérbor ecetet, kis facsarás citromlevet, kb. fél dl vizet és 100 g olvasztott vajat használtam.
Vízfürdő felett habosra kevertem a sárgájákat a vízzel, hozzáadtam az ecetet és a sót és addig habosítottam, amíg már az alja sem volt folyékony.
Ekkor folyamatos keverés közben elkezdtem kis adagokban hozzácsurgatni az olvasztott vajat.
Addig folytattam, amíg szép, sűrű mártást kaptam.
Utólag kevés citromlével ízesítettem.
*A tojásokat egyesével, külön tálkákba felütöttem.
Forraltam kb. 2 liter vizet egy kevés sóval és 3 ek. ecettel.
Nem szabad buborékozva forrnia, inkább csak gyöngyözzön.
Kicsit megkevertem egy kanállal és beleöntöttem a tojásokat.
3 percig főztem, majd szűrőkanállal kimertem.
A bacont/ sonkát egy serpenyőben megsütöttem.
A maradék zsiradékon meg a félbevágott zsemléket is megpirítottam.
Összeállítottam a szendvicseket: zsemle, sonka, buggyantott tojás és szósz, kevés frissen őrölt borssal megszórva.
street kitchen videó
Jamie
Ramsay
Jamie vs Ramsay
hollandi mártás
* a tojást lehet hőálló folpackban vagy egy merőkanál segítségével is főzni (street kitchen-es videó)
* ne forrjon a víz, csak gyöngyözzön, különben a bubik szétzilálják a tojást
* fehér balzsamecet szósszal ízesített salátával tálaltam